Välkommen till Strömstad Golfklubb

Välkommen till Strömstad Golfklubb - Sveriges västligaste golfbana!

Hos oss finns en välrenommerad golfkrog där Johan med personal serverar sin goda mat. Passa på att njuta av dagens lunch eller bara ta en fika före eller efter rundan. Em välsorterad kiosk finns i klubbhuset med fika och lite annat gott.

I golfshopen hittar du allt från kläder till golfutrustning och andra tillbehör och vår pro Thomas med personal hälsar dig välkommen och hjälper dig förstås att hitta just det som passar dig!

Banan består av en 18 håls bana och en 3 håls övnings bana. 18 hålsbanan erbjuder lockande utmaningar för såväl erfarna golfspelare som nybörjare och övningsbanan är perfekt för för nybörjare där man kan spela i lugn och ro utan stress. .

Genom vårt läge nära havet har vi en ovanligt lång spelsäsong med sommargreener och grästees. Vissa år kan vi t om erbjuda spel året runt.

Strömstad Golfklubb ligger nära Strömstad centrum och är lätt tillgänglig från E6-ans motorväg mellan Oslo och Göteborg och detta gör det enkelt att komma till oss för en golfrunda.

Varmt välkommen till en härlig golfrunda på en av Bohusläns vackraste och mest besökta golfbanor!

Läs också Svensk golfs beskrivning:

STRÖMSTAD GK - Med havet som granne

Antal hål: 18 Par: 71 Spelklar: 1970

Läge: Nära kusten på andra sidan Kebalviken från centrala Strömstad.

Ritad av: Nils Sköld, Jan Sederholm, Johan Benestam.

Passar för: Den långtslående kan uppleva banan som kort (5 295 m från gult/4 584 från rött) men vi andra kan gå runt och njuta av omgivningen.

Spela när: Klimatet gör att banan ofta öppnar tidigt och du kan spela ett varv under stora delar av året.

Greenfee: Varierar mellan 450 - 650 kr. Vi jobbar med differentierad prissättning.

Höjdarhålet: Hål 9. Tee placerat längsmed gångvägen som går genom banan, dike lälngs med hela vänstersidan. Strategiska bunkrar tillsammans med diken gör hålet en utmaning för långslående som kortsllående. Hålet avslutas mot den förhöjda greenen som ligger vid klubbhuset. Vid inspelet gäller det att inte ligga för kort då backen innan green kan vara bestraffande.

Missa inte: De tre övningshålen som ligger i anslutning till hål 13. De var tidigare en del av banan.

Shoppa: Det finns gott om prylar och färgglada plagg och vår Pro Thomas Hunter guidar dig gärna fram till rätt saker.

Äta: Golfklubben har kanske Strömstads bästa restaurang. Det serveras alltid två rätter till dagens lunch, till exempel hemlagad pannbiff med löksky & lingon eller vitvinsdoftande fiskgryta med räkor.

Vatten: Kebalviken syns från ett par ställen på banan och visst är det härligt med den utsikten. Men skaparna Sköld och Sederholm har även lagt ut en hel del vatten på slingan och det gäller att se upp för diken och dammar.

Prövas konditionen: Vid hål 9 och 18 ska du upp för en rejält svettig backe för att komma till klubbhuset och efter 16:e greenen väntar mördarbacken, som den kallas av medlemmarna, för att nå fram till utslaget på hål 17.

SPELA DÄRFÖR
Banan ligger alldeles intill havet och präglas mycket av de klippor som finns längs med fairway och greener. Den som slår snett kan faktiskt få hjälp av bergen och det händer rätt ofta att bollarna studsar tillbaka in på den gröna ytan och lägger sig i gynnsamma positioner. Öppningshålets green är det allra västligaste i hela Sverige.