Information om tänkt byggnation mellan hål 14 och 15!

Kommunen har planerat att bygga bostäder och eventuellt ett äldreboende på höjden ovanför hål 15 och nära vänstersidan på hål 14.

Vi har visat både intresserade politiker och ansvarig tjänsteman att bollar från sneda slag lätt landar i det tänkta bostadsområdet och det gäller både från hål 14 och 15. Vi har också inom yttrandetiden skickat in en skrivelse till kommunen där vi kraftfullt påpekar denna risk. Vi påpekar också att fler människor kommer att promenera på banan och kanske använda hål 14 & 15 som lekplats.

Kommunen har anlitat en expert som ska beskriva hur säkerhetsproblemet ska lösas, det är 0-tolerans som gäller, alltså inga bollar ska nå bostadsområdet. Det blir troligen ett högt skyddsnät både mot hål 14 och 15, ett nät som är minst 30m högt. Ett annat alternativ är att korta ner hål 14 till par3 och hål 15 till par4, en totalt idiotisk idé. Vi hoppas att vi får se vad experten kommer fram till.

Det är alltid golfklubbens ansvar att säkerhetsriskerna elimineras helt.

Golfklubbens styrelse vill absolut inte att denna byggnation kommer till stånd. Utöver säkerhetsrisken, förstörda golfhål, icke golfare på banan så innebär denna nära byggnation att eventuell framtida utbyggnad av golfbanan till 27 hål blir omöjlig.

Tycker du som styrelsen så använd din röst och din penna till att protestera, prata med politiker och tjänstemän på kommunen samt skriv insändare till tidningen och på sociala medier. Klubben har kontakt Strömstadstidningen för ett reportage i frågan samt planerat insändare under Fria ord. Vi får hoppas att det slutgiltiga beslutet om byggnation ännu inte är taget.

Prata gärna med oss i styrelsen eller vår sportchef Patrik (Putte) Åbrink för mer detaljer.

Läs gärna den bifogade filen.

Styrelsen för Strömstads Golfklubb.

Säkerhets handlingar som används av hela världen golfförbundet! | (pdf) | 608 KB