Då var det återigen dags för ett medlemsbrev.

Sommaren har rusat förbi och man ställer sig som vanligt frågan, var tog den vägen? Visst vi har haft bra väder men inte många dagar som man minns från barndomen att somrarna skall vara. Varma och soliga med härliga och ljumma kvällar/nätter.

Men trots det så har vi haft en ovanligt torr sommar men vi har klarat oss med vattnet vi har i dammarna för att bevattna våra greener och tees. Under några dagar drog vi dock ner bevattningen på tees för att spara vattnet till det greenerna.

Vi har nu vänt blad i kalendern och det står augusti i alla fall oavsett om man vill det eller inte. Det innebär också att högsäsongen lider mot sitt slut och att vi nu går mot mer spel framför allt under fredag-söndag.

I det här medlemsbrevet kan du läsa om:

* Banan

* Ekonomi

* Sommarmötet

* Golfveckan

* Kommande tävlingar

Banan

Som jag skrev här ovan så har vi haft en otroligt torr sommar där vi fått hushålla med vattnet i våra dammar för att klara av att bevattna våra greener. Den torra sommaren har också inneburit att vi fått torrsprickor på en del fairways där vi luftade i fjol. Men det är samtidigt härligt att se när regnet nu kom så var inte fairwaysen lika blötta och sprickorna gick igen väldigt fort och bra. De torra och hårda fairwaysen innebar ju också att bollarna studsade och gick längre än normalt vilket var till stor glädje för oss alla :-)

I övrigt så har vi haft en bana i bra kondition och skick under sommaren dock så har greenerna haft en alltför stor skillnad i rull, hastighet och jämnhet vilket också har påtalats för GML som sköter skötseln av banan. Nu hoppas jag att vi får en bra nivå på banan under resterande del av säsongen 2017.

Ni som var på sommarmötet fick en redogörelse om ekonomin av klubbens kassör.

Klubben har en bra och stabil ekonomi och prognosen är att vi vid årsskiftet kommer ha ca 3 miljoner i kassan. Mycket bra inför framtiden vilket gör att klubben inte behöver låna pengar för att kunna genomföra de arbeten som behöver göras med banan, klubbhuset och klubbhusområdet.

Vi ligger lite efter i intäkterna från medlemmar men det vägs upp av greenfeeintäkterna som fram till sista juli är 220000 kr bättre än i fjol och som nu har passerat 2 miljoner i år.

Sommarmötet

Här kommer en liten sammanfattning på vad som pratades om på sommarmötet:

* en redogörelse över året hittills med de arbeten som gjorts på banan

- nya gula tees på hål 9 och 10 samt ombyggd väg på hål 10

- dräneringsarbeten på hål 14, 16 och övningshål 1

- prova på dagar under skollov och Golfens dag

- medlemsdagar/aktiviteter på både klubben och Strömstad Spa

* medlemsantalet är nu uppe i 998 st

* redogörelse över framtiden vad gäller skötsel av banan. Egen drift eller fortsättning med GML gicks igenom. Styrelsen för diskussioner med GML om ett nytt skötselavtal på 5, 3+2, år

* klubben/styrelsen arbetar också med en plan över klubbhusområdet för att förbättra första intrycket när man kommer till klubben. Från det att man kör in mot parkeringen och ner till klubbhuset

* klubben kommer, som hyresvärd, renovera restaurangens kök kommande vinter. Finns idag en vattenläcka i köket som spridit sig ner till herrarnas duschutrymme och detta ska åtgärdas samtidigt. Även en allmän översyn av klubbhuset ska göras i vinter. En del av dessa arbeten kommer klubben själva att göra för att hålla kostnaderna nere. Planen är också att till våren måla klubbhuset och de andra byggnaderna

* kommittéerna berättade lite om sina uppgifter under säsongen som gått och presenterade även lite om vad som kommer

- både damkommittén och juniorkommittén söker nya ordföranden inför 2018

- bankommittén har lämnat in en renoveringsplan till styrelsen som nu styrelsen kommer att titta på

- medlemskommittén arbetar med att få tag på faddrar som tar hand om nya medlemmar. 2 dagar är inplanerade med aktiviteter, 19 augusti och 2 september

- damkommittén berättade om sina aktiviteter och såg fram mot deras avslutningstävling i september

- regel & HCP-kommittén berättade om en ny app om regler som går att ladda ner gratis där man även kan testa sina regelkunskaper i olika nivåer. Sök på "R&A Regler för golfspel". Vidare tog man upp hur viktigt det är att man registrerar inte bara sina bra ronder utan så många som möjligt för att få ett så rättvist handicap som möjligt

- Tävlingskommittén informerade om kommande tävlingar.

Golfveckan

När jag skriver det här stycket så pågår sista dagens spel i årets Golfvecka. En golfvecka som haft 787 startande och betydligt bättre väder än i fjol. Inga sömnlösa nätter och oro över att tältet på uteplatsen skall blåsa iväg.

Alla resultat hittar du på klubbens hemsida.

Jag och klubben vill rikta ett stort stort tack till alla sponsorer, funktionärer och spelare som såg till att Golfveckan blev den succé den blev.

Kommande tävlingar

Nästa tävling är Garmin Open som spelas lördag 12 augusti. Tävlingen spelas i 2 klasser där segrarna och tvåorna går till Sverigefinal på Albatross GK (utanför Göteborg) fredag 8 september. Anmälan senast torsdag 10 augusti kl 12.00 via Min golf.

Nästa klubbtävling efter det är traditionella "Tre klubbor" som spelas söndag 27 augusti. Man får ha med 3 valfria klubbor och vi spelar 18 hål. En mycket trevlig och rolig tävling. Anmälan som vanligt via Min golf senast 2 dagar före.

Som meddelades på sommarmötet så har jag bestämt mig att detta blir sista året som klubbchef. Nästa år ska jag spela golf :-)

Önskar alla en god fortsättning på golfsäsongen.

Nicklas, klubbchef