logo

Då var det återigen dags för ett medlemsbrev och vi är nu inne i september månad och för många innebär det att säsongen närmar sig sitt slut. För några av er så fortsätter säsongen hela året då ni flyttar till varmare breddgrader och därmed har skönare golfklimat än vad vi kan erbjuda här i Sverige och Norge under vinterhalvåret. Men först hoppas jag att vi har några underbara och vackra veckor kvar av golfspel här på Strömstad GK.

I detta månadsbrev kan du läsa om följande:

* Banan

* Ekonomi

* Öppet hus på Strömstad Spa

* Kommande tävlingar

* Thomas golfresa till Spanien

Banan

Banan fortsätter att vara i fin kondition och vi får många tummar upp för våra greener och fairways. Känns skönt att äntligen ha greener som håller den fart och jämnhet som vi vill ha.

Arbetet på banan går nu in mot att sakta men säkert invintra greener och bana mot stundande vinter.

I och med att vi är i september månad så kan vi nog också räkna med en eller annan frostnatt. Vet inte hur många gånger jag sagt eller skrivit detta. Men det är totalt förbjudet att beträdda banan och/eller sommargreenerna när de är vita av frost. Detta gäller även övningsgreenerna och övningshålen. Kansli, reception eller banpersonalen bestämmer när spel kan släppas på vid frost utan att skada gräset. Vi håller stängt för att vi är rädda om vår vackra bana och vill ha den i bra kondition även till våren. Så var vänlig och respektera dessa avstängningar.

För spår som dessa till höger vill vi inte ha!

Vi fortsätter med att bli fler medlemmar i klubben vilket är mycket glädjande.

Som jag skrev i förra månadsbrevet så kommer vi inte riktigt upp till budgeten när det gäller medlemsintäkterna men dessa vägs som sagt var upp av bättre intäkter när det gäller greenfee, +317000, och golfbilar, +37000.

Så det är glädjande att ekonomin för både klubb och bolag fortsätter att vara stark. Det innebär också att vi kan göra de investeringar vi vill göra för framtiden.

Öppet hus på Strömstad Spa

Du missar väl inte Strömstad Spas öppet hus nu på söndag 10 september!

Kommande tävlingar

Även tävlingssäsongen närmar sig sitt slut men än finns det några tävlingar kvar att spela för den som vill.

Förutom Måndagsklubben som kör vidare under hösten med singelspel varannan vecka och bästboll varannan vecka så kan du spela Comfort onsdagstävlingen och inte minst Finalomgången i Comforten söndag 24 september. Sedan så har vi ju den traditionella Hummergolfen lördag 7 oktober. Anmälan som vanligt via Min Golf.

Damernas avslutningstävling, Thomas Höstsurprise, spelas nu på söndag 10 september.

Thomas golfresa till Spanien

Den golfresa till Spanien som Thomas skickade ut inbjudan till fulltecknades väldigt snabbt. Men han lyckades skaka fram ytterligare 12 platser till resan men trots det så finns det en reservlista. Mycket trevligt att så många vill åka med och jag hoppas att ni alla får en trevlig resa.

Gräsroten

En liten påminnelse till dig som spelar på Svenska Spel. Välj Strömstad GK som en av dina favoriter så bidrar du till att klubben får ekonomiskt stöd.

Du kan läsa mer om Gräsroten här.

Öppettiderna i reception och shop fortsätter att vara 8-16 alla dagar.

Kansliet håller öppet måndag-fredag 9-15.

Önskar alla en riktigt skön golfhöst!

Nicklas, klubbchef