logo

FEBRUARI 2018

Det kontantlösa samhället

Övergången från kontant till digital hantering av pengar har varit en lång process som har skapat en omfattande och utvecklad infrastruktur för betalningar med hjälp av kort, e-legitimationer, sms och annan mobil teknik. Den tekniska utvecklingen kopplad till betalmetoder har under det senaste decenniet tagit fart och nya företag har etablerats på den potentiellt lönsamma marknaden för digitala betalningar.

Allt fler aktörer i handeln väljer därför att avstå kontanthantering. Nu hakar Strömstad Golfklubb och på den trenden. Det nya kontantfria initiativet sjösätts under januari 2018 och det kommer att gälla Golfklubben samt Golfshopen.

Förändringen är i första hand en åtgärd för att förbättra arbetsmiljön och öka säkerheten för butikspersonalen samtidigt som det är kostsamt, tidskrävande och svårt att banka kontanter idag. Men givetvis kan det också förklaras med att det idag är ytterst få som faktiskt betalar med kontanter. Siffror visar att kontantköpen bara utgör några enstaka procent av den totala handeln.

Senaste nytt om världshandicapen

Idag släppte R&A och USGA nyheter om världshandicapsystemet WHS som träder i kraft 2020. Snittet av de åtta bästa handicapronderna av de tjugo senast registrerade blir spelarens nya handicap. ”Eftersom världshandicapen bygger på snittscorer är det viktigt att golfaren under 2018 och 2019 registrerar så många handicapronder som möjligt, både bra och dåliga, säger Claes Grönberg, regelansvarig på SGF.Läs mer på: Världshandicap

Full fart

Maggan och Thomas fyller butiken med massor av sköna nyhter inför säsongen. Ni är välkomna in för en tjyvtitt om lusten faller på. The Grand Opening is comming soon...

Televäxel

Vi beklagar om det varit svårt att nå oss den sista tiden. Skälet är att vi byter leverantör för att göa det ska bli lättare för oss alla att komma rätt redan från början. Vi hoppas att inom kort framtid ha full kol på denna nya växel från Tele 10.

Dags söka Axel Fahlesons stipendium

Axel Fahlesons stipendium vänder sig till den som vill kombinera studier med en satsning på elitgolf. Stipendiet riktar sig till den som är elitsatsande junior (till och med 21 år) och medlem i en svensk golfklubb. Läs mer om kriterierna och hur ansökan går till. Sista ansökningsdag 31 mars.

Seriespel

Inför seriespelet 2018 tänk på att man spelar i den åldersgrupp man ligger i åldersmässigt. Man kan alltså inte välja att stanna kvar eller gå upp till annan klass.

Vinter Cup i puttning

Glöm inte den stora finalen som går nu på lördag 3 mars.