Nyhetsbrev april
Ordförandebrev Strömstad Golfklubb
Coronapandomin och stängda gränser mellan Norge och Sverige.

Först och främst vill vi från klubbens sida säga att vi saknar våra Norska medlemmar och gäster. Vi hoppas att vi ses på vår fina bana så fort det bara går!

Det pratas mycket gott om golf som lämplig en fritidsaktivitet under rådande omständigheter, flera klubbar har en god tillströmning av nya golfare.

Även Strömstad GK hoppas på många nya golfare, men det räcker inte på långa vägar. Vi är en utpräglad greenfee-klubb och de flesta av våra gästspelare, ca 70% är norrmän. Greenfee-intäkterna står för nästan hälften av klubbens intäkter, på ett helår drygt 3,3 miljoner. Under försäsongen, mars-maj står norrmännen för 90% av gästspelandet och en intäkt på ca 1 miljon kronor. Dessutom har ca 130 av klubbens medlemmar inte betalat årsavgiften.

Vi har pengar i kassan, men vi vet inte när gränsen öppnar och när vi kan få ett normalt spel på vår bana igen. Därför drar vi handbromsen redan nu.

Vi gör de här åtgärderna direkt.

1. Tar kontakt med GML och försöker minska deras skötsellåtagande och därmed ge oss en lägre månadskostnad. Det innebär i sin tur mer ideellt arbete för att bibehålla en god skötsel av banan.

2. Inköps-och investeringsstopp

3. Tar kontakt med kommunen för att minska arrendekostnaden för 2020

4. Friställa och delvis permittera personal, inklusive vår Sportchef och vaktmästare.

5. Försöka ta del av statens stödåtgärder

Även utgifter för kommittéerna drar vi in.

6. Kommittéerna får inga medel för sin verksamhet, undantaget juniorkommittéen.

7. Styrelsen och kommittéerna får heller ingen kostnadersättning vid resor mm.

Norska staten tar beslut om lättnader i karantänbestämmelser var 20 dag, nästa gång är planerat till den 4 maj.

Gör det bästa av den rådande situationen, spela mycket golf, handla i shopen och på golkfkrogen. Håll avstånd och tvätta händerna och varför inte ta med en vän eller granne som får prova på golf.

Er ordförande

Staffan Almhede

Junior kommittéen
Hej alla glada knattar och juniorer!

Lördagen 25/4 kl. 13.00-15.00 är det kick-off för juniorerna på klubben! Vi drar igång säsongen med lite träning och mycket glädje.

Ta gärna med en kompis som vill prova på golf!

Träningstider för säsongen (med start v18.)

# Måndag kl. 17,00-18,00 Golfkul

# Tisdag  kl. 17,00-18,00 (yngre juniorer 9-12 år)

# Tisdag  kl 18,00-19,00 (äldre juniorer 13-21 år)

Anmälan görs till johan-wikstrom@outlook.com

Varmt välkomna Juniorkommittéen

Thomas, Johan, Andre och Joseph

Dam kommittéen
Hej alla damer!

Nu när all tävlings verksamhet ligger nere på grund av rådande omständigheter, så vill vi ifrån dam kommitten slå ett slag för sällskapsspel! Vi bokar bollar onsdagar kl. 10,00.

Vi ni vara med ta kontakt med Maggan i reception!

Dagligans sällskapsspel spelas som vanligt tisdagar 13,00

Välkomna Dam kommittéen

GML
Här är killarna som jobbar på banan från GML.

Greenteam med Head greenkeeper Phil och banarbetare Niki, Frankie, Jordan.

Glöm inte att banarbetare har företräde på banan!

Personalen GML

Idéella krafter
Vi söker idéella krafter till Strömstad gk! Vi har en del arbeten vi skulle behöva ha hjälp med.

Är ni Intreserade så maila intendent@stdgk.se eller ring på +46 526 61788.

Tack på förhand

Köp av greenfee biljetter!
Köp 5 st greenfee biljetter för 1500 kr. Erbjudandet gäller fram till 31 maj.

Man beställer och betalar i reception.

Stryrelsen

Tävlings kommittéen
Tävlings kommitten följer alla rekommendationerna från Svenska golfförbundet.

Därför har vi bestämt att vi har ställt in alla tävlingar fram till 30/6. Mer information angående tävlingar kommer inom kort.

Tävlingskommittéen