Företag

Strömstad Golfklubb bildades 1967 och de 9 första hålen i Kebal stod redo för spel tre år senare. Först 1987 fick klubben sin 18-hålsbana. I början av 2000-talet genomgick banan en ombyggnation till dagens sträckning men dem ursprungliga 9 hålen spelas än idag och är banans första 9 hål.

Idag är Strömstad GK kommunens största idrottsförening med över 950 medlemmar (i åldrarna 2 - 108 år, Carl Mattsson är Sveriges äldsta golfare) varav över 150 är juniorer och med en omsättning på över 8 miljoner kronor. Banan besöks av över 8000 gäster och det spelas över 25000 rundor golf årligen. Tillsammans motsvarar det ca 100000 friskvårdstimmar.

Golfbanan mäter 5295 meter från gul tee och erbjuder en spännande och utmanande upplevelse i fantastisk Bohusmiljö där klippor runt banan och närheten till havet kan påverka spelet mer än vad man tror. I dagens klubbhus, som stod klart 1995, finns förutom reception, kansli och shop även en restaurang som erbjuder dagens lunch och a´la carte med hög servicegrad i trivsam miljö. Klubben har ett starkt varumärke som präglas av lojalitet, långsiktighet och engagemang.